Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Άνθρωποι οι πίθηκοι ή μαϊμούδες άνθρωποι;

Σήμερα το in.gr αποκαλύπτει πως στην Ισπανία, όπου έχουν νομιμοποιηθεί οι γάμοι ομοφυλόφιλων, ετοιμάζεται το νομικό πλαίσιο να αναγνωριστούν ανθρώπινα δικαιώματα και στους πιθήκους. Χωρίς να θέλουμε με αυτό να παρομοιάσουμε τις δύο περιπτώσεις, εντούτοις εδράζονται αμφότερες σε μία κοινή βάση: τον ανορθολογισμό.
Η νομική αναγνώριση του γάμου των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών στηρίχτηκε πάνω στο γεγονός πως τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια συντελούν στην αναπαραγωγή του ανθρωπίνου είδους. Για αυτό και λαμβάνουν επιδόματα, ευνοϊκούς όρους δανεισμού, επαγγελματικές διευκολύνσεις, κληρονομικό δικαίωμα κτλ. Δεν τους δίνονται όλα αυτά "τιμητικά" επειδή επισημοποιούν το δεσμό τους τελώντας γάμο. Ο ανορθολογισμός θέλει να αναγνωριστούν από την ανθρώπινη κοινωνία τα ίδια δικαιώματα και στα ζευγάρια που εξ ορισμού δεν πρόκειται να συμβάλουν στην αναπαραγωγή του ανθρωπίνου είδους. Ίσως πράγματι να θέλουμε να θεσμοθετήσουμε τον αφανισμό μας!
Ο απάνθρωπος αυτός ανορθολογισμός βρίσκεται πίσω και από τις διατάξεις για εξίσωση του ανθρώπου και του πιθήκου. Θα προσφεύγουν μήπως και στα δικαστήρια; Αλλά ο ξεπεσμός της ανθρώπινης ζωής εκεί βρίσκει το αποκορύφωμά του στην εξίσωση με τα ζώα!

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΚΤΩ.
Οι καναλάρχες μας λένε καθημερινά "είστε βλάκες" και εμείς μαζοχιστικά τους ξαναβάζουμε.
Μποϋκοτάζ στους αλήτες, πηγαίνετε για καφέ, μία βόλτα στην πλατεία, μπείτε στο internet, ή παίξτε χαρτιά αλλά, για όνομα του θεού, μήν βλέπετε ειδήσεις των 8.
Είναι θέμα αυτοσεβασμού.
ΤΕΡΜΑ Ο ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ.