Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Για τα μάτια του κόσμου...

Φορολογικός έλεγχος στη Siemens Ελλάδος; Δηλαδή είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως η εν λόγω εταιρεία φοροδιέφευγε; Ἄλλωστε και τα μαύρα ταμεία που χρηματοδοτούσαν κόμματα και πολιτικούς είναι αυτά της μητρικής εταιρείας στη Γερμανία. Και βέβαια και εκείνα δεν έδιναν αμέσως τα χρήματα, αλλά αφού τα περνούσαν από πολλές off-shore εταιρείες και ΜΚΟ. Έτσι, για τα μάτια του κόσμου διατάζεται μία έρευνα που δεν είναι δυνατόν να αποδείξει κάτι ή και αν αποδείξει κάτι, αυτό δεν θα σχετίζεται με την υπόθεση του μαύρου χρήματος.
Δύο ενέργειες είναι επιβεβλημένες, αν η κυβέρνηση επιθυμεί να συνεχίσει να κυβερνά: πρώτον, καταγγελία και ακύρωση όλων των συμβάσεων με τη Siemens μέχρι να λήξει η διευρεύνηση του σκανδάλου στη Γερμανία. Δεύτερον, άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για κατάργηση της άθλιας, αντιδημοκρατικής ρύθμισης περί ανευθυνότητας υπουργών, αυτής δηλαδή που προβλέπει πως ο υπουργός καθίσταται ανεύθυνος μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Όπως έχουμε ξαναγράψει, τα αδικήματα σε βάρος της πολιτείας δεν παραγράφονται ποτέ στη δημοκρατία.
Οι δύο παραπάνω ενέργειες, αν πραγματοποιηθούν θα εντάξουν τον πρωθυπουργό ανάμεσα στις διαχρονικές προσωπικότητες του Ελληνισμού. Αν όμως δεν πραγματοποιηθούν, θα τον κατατάξουν ανάμεσα στους πολλούς που υποκλίθηκαν στην διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :