Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Η εκδίκηση των Αμερικανών

Η απίστευτη ξεφτίλα που επέβαλε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον πρόεδρο των ΗΠΑ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ σχετικά με την πρόσκληση των Σκοπίων προκάλεσε την αμερικανική εκδίκηση. Αυτή συνίσταται στην καθημερινή πλέον ανακάλυψη σκανδάλων και πρακτικών διαφθοράς. Δεν ισχυριζόμαστε βεβαίως πως η διαφθορά είναι ανύπαρκτη, καθώς έχουμε ήδη σχολιάσει το φαινόμενο και προτείνει λύσεις που δεν μπορούν οι διεφθαρμένοι να αποδεκτούν (βλ. εδώ και εδώ). Όμως, ο τρόπος που τα μέσα παρουσιάζουν καθημερινά τα δελτία διαφθοράς είναι τέτοιος, ώστε φαίνεται ξεκάθαρα ποιός βρίσκεται πίσω από τη γενικευμένη διαφθορολογία.
Οι πάντες τα "πιάνουν". Αυτό περνούν ως μήνυμα τα Μέσα. Πότε; Τη στιγμή που οι Σκοπιανοί ζητούν αναγνώριση μειονότητας και η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου. Και ποιό κόμμα προβάλλεται ως λιγότερο διεφθαρμένο; Εκείνο που στέλνει τη νεολαία του σε πορείες για την ψευτομακεδονία των Σκοπίων και υποστηρίζει πως το σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε επειδή οι Έλληνες είναι υπερεθνικιστές. Είναι άραγε τυχαίο αυτό; Γιατί μόλις ακούστηκαν κάποια ονόματα στελεχών του ΣΥΝ για δήμο των νοτίων προαστείων, αμέσως η υπόθεση ξεχάστηκε από τα Μέσα, ενώ η εμπλοκή του ΚΚΕ με τη "Γερμανός" συνεχίζει για μέρες να τα απασχολεί; Μήπως τελικά τα Μέσα στην Ελλάδα είναι απλά φερέφωνα της αμερικανικής πολιτικής, ίσως και χωρίς -ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες τους- να το αντιλαμβάνονται; Αν στο ΚΚΕ εισρέει μαύρο χρήμα, τότε πως στις τελευταίες εκλογές, ο ΣΥΝ που λαμβάνει μικρότερη κρατική χρηματοδότηση, ξόδεψε περισσότερα χρήματα;

15 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Eimai ellinas tou exoterikou kai yperifanos gia tin katagogi mou kai tin patrida mou. Gia to mono pou den eimai yperifanos einai kati tebelides san kai sena pou epeidi den mporoun na kanoun prokopi rihnoun ta lathi tous se kapoious allous. Mia tous ftaine oi alvanoi, mia oi evraioi, mia oi masonoi, mia oi amerikanoi - oloi oi ypoloipoi ektos tou eautou tous. Stamateiste to klepsimo, ti diafthora to psema to strouthokamilismo. Stamateiste tis malakies kai tis synomosiologies. Den sas pistevei pia kaneis. Oloi pagosmios gelane me ta moutra sas. Ai sihtiri apo do haivania!

Ανώνυμος είπε...

gia sa malakes stin ellada.
edo germania- ena pragmatiko organomeno kratos.
Lypamai ta halia sas.
den sas ftaine oute oi amerikanoi, oute kaneis.
Monoi sa ta ehete kanei skata!
ehete ntropiasei olous tous metanastes me ti lamogia sas.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι τα σχόλια των δύο προηγουμενων ελλήνων φανερώνουν το λόγο που η Ελλάδα βρίσκεται στη σημερινή της κατάσταση και επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο του άρθρου.

Ανώνυμος είπε...

Ρε 1:01 και 1:04 τσάμπα σας πληρώνουν; Δεν βλέπετε ότι τα ίδια έχει γράψει και ο συνάδελφος λίγο πριν; Καμία συνεργασία; Για αυτό δεν πάει μπροστά η αμερικανική πολιτική στην Ελλάδα!

Ανώνυμος είπε...

17 Ιούλιος 2008 1:01 πμ
17 Ιούλιος 2008 1:04 πμ

Καλά πρακτοράκο, μάθε πρώτα να βάζεις ελληνικό πληκτρολόγιο στο λειτουργικό και μετά έλα να μας την πεις, αμερικανάκι! Το σύμπαν ίσως έχει όρια! Η βλακεία σου και η λατρεία σου προς τον ομοσταυλό σου Γκέμπελς δεν έχει όρια!

Ανώνυμος είπε...

poia ekdikisi ton amerikanon re stournelinarades, sas vazoune na malonete me ta skopia, apodynamoneste kai oi dyo, vgenoune kai aftoi oudeteroi, kai en telei gelane kala me to poso vlakes eiste. pio veto re pantzofloroi pali ta sxedia tous exipiretisate, den mporite na kanete kai allios, xabari den pirate malakes kiolas, den xero an to dierei kai vasileve to psiliastikan protoi oi arxaioi ellines alla sigoura oi voulgaroskatomoggolotourkosporoi apogonoi tous den katalavainoun kai polla krima pantos

Ανώνυμος είπε...

18 Ιουλίου 1:52
Δεν είναι πιο καλά να αποκαλύπτεις την ταυτότητά σου;Γιατί ντρέπεσαι; Μήπως είσαι αλβανός; Που χθες μας έγραφες ότι είσαι Έλληνας του εξωτερικού!

Ανώνυμος είπε...

re oneiro sovara tora ti eleges prin, perimeneis oti me to blog sou to mikrouli tha katsei na asxolithei kai o amerikanos praktoras? en pasei periptosh poso ilithio einai na les "gia tapeinosh ton amerikanon" oson afora to veto, oi amerikanoi den skane na mpune tora h se 10 xronia ta skopia sto nato, thelloune apla na apodynamothoun kai na ta kanoune protektorato tous siga siga (karoto mastigio pos to lene), to oti tha kaliergithei kai misos gia thn ellada logo tou veto einai apla ena bonus. kai na peis oti h amerikh tha ekdikithei epeidh pirame eurofighter anti f-16 tipota na po ntaxei alla gia to veto ti na skasei h amerikh re, kat arxhn ligo poly se kapoio vathmo kai h idia to epedioke.

kai ti exete fagothei oloi me tous amerikanous na poume, lysa sas exei piasei, ante pate me ta nera tous, ante glipste kante tipota mpampesiko mpas kai doume kammia asprh mera. se afth th xora eiste toso malakes pou eiste filoi kai "aderfia" me tous tourkous pou katexoune thn mish kypro, alla sas ftaine nte kai kala oi amerikanoi giati me vash tis afeleis theories synomosias pou katevazete ap to kefali sas kai pistevete san ta vodia, gia ola ma gia ola en telei ftiaei h amerikh, ti aplo kai ti voliko e

Siriusastir είπε...

Βλαμμένοι ανώνυμοι των greeklish γκαιμπελίσκοι, εγώ θα κάνω το κορόιδο και θα δεχτώ οτι είστε -και καλά- Έλληνες την Ομογένειας. (Που δεν είστε....)

Καταρχήν εαν έχετε τα κότσια ελάτε να ζήσετε στην Ελλάδα με όλους τους τούρκους, αλβανούς, σκοπιανούς και μετά μιλάτε εαν έχετε τα κότσια. Για το μόνο που έχετε δίκιο είναι οτι ο Έλληνας όντως έχει επιτρέψει σε μαλάκες που ψηφίζει μια ζωή να γαμάνε την χώρα, και έχει αφήσει αδέσποτους, αριστερους νεοταξίτες πράκτορες σαν και του λόγου σας ελέυθερους.

Κατα δεύτερον ηλίθιοι, η Ελλάδα έχει κοιτάσματα πετρελαίου και πολύτιμων ορυκτών, και συμαντική γεωπολιτική - γεωστρατηγική θέση την οποία πάση θυσία θέλουν να βάλουν κάτω απο τον έλεγχο τους. Επειδή όμως δεν μπορούν να μας βομβαρδισουν όπως την Σερβία, το Ιρακ και το Αφγανιστάν επειδή είμαστε στην Ευρώπη και στο Νατο, χρησιμοποιούν τα σκόπια και την τουρκία για να δημιουργήσουν το έδαφος για μελλοντική διχοτόμηση της χώρας.

Αντε τραβάτε να ανοίξετε κανενα βιβλίο και να δείτε κανένα εναλλακτικό σάιτ και ξένα κανάλια να ξεστραβωθείτε, γιατί οι υπόλοιποι Έλληνες της Ομογένειας που αγωνίζονται για τα Εθνικά μας θέματα και γι αυτά που εμείς λέμε, δεν είναι μαλάκες, και είστε εσεις οι βλάκες έξυπνοι που το παίζετε και ''ομογενείς''!

Ηλίθιοι!

Siriusastir είπε...

* σημαντική

Ανώνυμος είπε...

Εγω ειμαι απο Θεσσαλονικη ποια ομογενεια, κατ αρχην συγχαρητηρια στο μπλογκ που εχει θαρρος και δεχεται ανωνυμα σχολια, γιατι σε κατι αλλα βρωμοκουμουνιστικα στα σβηνουν ολα αμεσως σα φλωροι. Αυτα που λες οτι η ελλαδα εχει το πετρελαιο το κρυμμενο το πολυ, και οτι οι κακοι οι αμερικανοι θα ερθουνε σιγα σιγα θα επιβαλλουνε "παγκοσμιοποιηση", θα "διχοτομησουν" την καημενη την ελλαδουλα, και θα μας παρουνε τον αστειρευτο πετρελαικο κρυμμενο θησαυτο μας, αυτα ολα τα λεει ο δασκαλακος ο σκατοκουμουνιστακος ο κουτοπονηρος στα παιδακια του δημοτικου, για να πιστεψουνε απο μικρα αυτες τις μαλακιες και να μεγαλωσουν βριζοντας σαν παπαγαλακια τους αμερικανους.

Αυτο το τοσο υποθετικο σεναριο (που τι υποθετικο αβασιμο ειναι γιατι αν ειχαμε πετρελαια θα τα χαν βρει προ πολλου) σε ποσα χρονια απο τωρα το βλεπεις να εκτυλισσεται; Συνειδητοποιεις οτι αν ξεκινησει μια διχοτομηση οπως την ειπες μιας χωρας οπως η ελλαδα, κατα πασα πιθανοτητα αυτο θα παρει διαστασεις ισως και παγκοσμιου πολεμου, τι σκατα τοσο ευκολα νομιζεις οτι θα γινουνε ολα. Σιγα μην κατσει η αμερικη να τα βαλει με τον μισο πλανητη για το πετρελαιο που υποτιθεται εχει (και που δεν εχει) το αιγαιο. Και πως γινεται να κανεις σεναρια για τις ενεργειακες αναγκες 20-30 χρονια απο τωρα, εδω μπορει να κανουνε πυρηνικη συντηξη ή να ξεκινησουνε να βγαζουνε oil shales απο το κολοραντο οπως ακουγεται, οποτε ολα οσα λες δεν θα εχουνε κανενα νοημα.

Τι στρεφονται ολοι κατα των αμερικανων για κατι που δεν ειναι σιγουρο οτι θα γινει, ενω οι τουρκοι εχουνε ηδη προσαρτησει ελληνικα εδαφη και τους εχουμε και για φιλους. Πως εξηγειται αυτος ο παραλογισμος ο οποιος σε καμια αλλη χωρα του κοσμου δεν θα μπορουσε να υπαρξει. Η απαντηση ειναι στην κουμουνοφιλια που εχει φαει τον ελληνα. Ολοι οι ελληνες εχουν γινει φιλοαριστεροι, πλεον ο αριστερος, (αυτος που ειναι και η κυρια πηγη του αντιαμερικανικου μενους γιατι εχει ακομα μεσα του απομειναρια της προπαγανδας του γεμισανε στον κωλο κατα τον ψυχρο πολεμο), θεωρειται ηθικος, αγωνιστης, και διανοουμενος, ενας σοφος μια αυθεντια. Γιατι αραγε ο τσιπρας αρχισε ξαφνικα να λεει τις ανοησιες που λεει για το ονομα της μακεδονιας. Γιατι ξερει οτι ο κουμουνισμος ειναι της μοδας στην νεολαια, οτι τα γαμημενα τα κουμουνια (χαρακτηρισμος που δυστυχως ετσι οπως παει σε λιγο θα μπορει να απευθυνθει σε ολους τους ελληνες) δεν προκειται να νοιαστουνε τοσο για το πως θα ονομαστουν τα σκοπια οσο για το πως θα γινουνε πιο αληθινοι κουμουνιστες και θα αισθανθουνε πανσοφοι και ιδιοφυιες επειδη το κανανε. Απο οτι καταλαυα για αυτο το χαλι με τον τσιπρα νομιζετε οτι φταινε (παλι) οι αμερικανοι που τον εχουνε για πρακτορα αλλα αν κοιταξετε καλα φταει η κουμουνοθυεαλλα που εχει φαει την χωρα. Ο ΣΥΝ τα ζυγισε απο την μια και απο την αλλη για να δει τι θα τεριαξει πιο πολυ στο προφιλ που εχει στα προβατακια την νεολαια του, να παει κοντρα στα σκοπια γιατι το σχεδιο ειναι των αμερικανων, ή να το παιξει η αυτοδιαθεση των λαων πανω απο ολα κτλ στην συγκεκριμενη περιπτωση επελεξε το δευτερο γιατι ετσι θα φαινοτανε καλα η κοντρα του με τους πατριωτες και τον λαος, ξες αριστερα φαση.

Siriusastir είπε...

Ανώνυμο παληκάρι απο την Θεσσαλονίκη που κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις για τα πετρέλαια και τα κοιτάσματα ουρανίου, πάρε τα δημοσιεύματα και της δηλώσεις των προηγούμενων κτβερνήσεων και των Ελληνικών πανεπιστημίων να δεις τι έχει η Ελλάδα και γιατί ψαχνουν τρόπους διχοτόμησης μας να ανοίξεις λίγο τα μάτια σου και να δεις το φως, γιατί είσαι εντελώς ανενημέρωτος και εκτίθεσαι με αυτά που λες.....

http://www.aegeantimes.gr/oil.htm

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=530528

http://arismentizis.blogspot.com/2008/03/blog-post_22.html

http://ellines.ca/wpe/2008/06/soros_ouranio_greece/

http://www.antigold.gr/goldrush.htm

http://hellenic-news.blogspot.com/2007/09/blog-post_3844.html

http://taxalia.blogspot.com/2008/06/blog-post_9994.html

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα για καθε ερευνα που επικαλουνται σε αυτα τα links υπαρχει και αλλη μια που αρνειται κατηγορηματικα την υπαρξη πετρελαιου κτλ οποτε αποδειξεις ακομα δεν εχουμε και μιλαμε υποθετικα. Και ακομα και αν εχουμε "ενεργειακο πλουτο" δεν ειναι και απαραιτητο η αμερικη να επιχειρησει, και κατ αρχην να εχει και καποιο ουσιαστικο συμφερον απο αυτην, την διχοτομηση της ελλαδικου χωρου. Αλλα σε 20-30 χρονια που θα στερεψει σιγα σιγα το πετρελαιο παγκοσμιως θα φανουνε αυτα οποτε ο καιρος κοντα ειναι και θα δουμε αν τελικα ισχυουν αυτα τα σεναρια. Ως τοτε ομως εχουμε την μιση κυπρο υπο τουρκικη κατοχη και καθομαστε και χορευουμε ζειμπεκικα μαζι τους οποτε μιας και μονοι μας κατα των τουρκων δεν εχουμε και πολλες ελπιδες καλυτερα θα ητανε να κοιταμε να ειμαστε φιλικοι προς τις "μεγαλες δυναμεις" μπας και βγαλουμε τιποτα απο αυτο, μια παγαποντια ειναι η ολη φαση, δεν κερδιζουμε τιποτα αν στρεφομαστε κατα των ισχυρων στην θεση που μαστε

Siriusastir είπε...

Να είμαστε φιλικοί;

Και άλλο φιλικοί; Πόσο ακόμα; Μόνο την γυναίκα μας δεν τους έχουμε δώσει!

Αυτό που επισημαίνεις ειναι ραγιαδισμός και υποταγή, και όχι εξυπνάδα και διπλωματία γιατί δεκαετίες τώρα σκύβουμε και τους προσκυνάμε και πάμε απο το κακό στο χειρότερο, τα σχέδια που έχουν για την Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξουν απο συμπάθεια. Μόνο υπερήφανες χώρες που στέκονται στο ύψος τους και διαπραγματεύονται, γίνοται σεβάστες!Και η Ελλάδα έχει να διαπραγματευτεί, δεν ειναι μικρή και ανισχυρη γιατί αλλιώς δεν θα σκοτωνόντουσαν όλοι να μας έχουν κάτω απο την σφαίρα επιρροής τους.

Και τα λινκ μάλλον καθόλου δεν τα διάβασες. Για τα πετρώματα ειναι ΕΠΙΣΗΜΕΣ εκθέσεις του ΙΓΜΕ και για τα πετρέλαια ΕΠΙΣΗΜΕΣ κυβερνητικες δηλώσεις και μετρήσεις!

Μην δυσκολεύεστε να το πιστέψετε....

Ανώνυμος είπε...

κατ' αρχάς θεωρώ απίστευτα άνανδρο να εμφανίζονται όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού και να μιλούν άσχημα για την Ελλάδα.Βεβαίως τέτοιες πράξεις είναι απαράδεκτες και όταν γίνονται από ντόπιους.Όπως δεν θα βρίσεις ποτέ τη μάνα σου (όσο εκνευριστική και αν είναι)επειδή πολύ απλά σε γέννησε έτσι δεν θα βρίσεις και την Ελλάδα.Και στο κατω κατω εσείς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε για την πατρίδα μας γιατί ούτε εδώ ζείτε και μια χαρά βολεμένη την έχετε εκεί που είστε.Εμείς όμως πολλά χρόνια μετά κλαίμε ακόμα για την Σμύρνη, τον σιμοριτοπόλεμο και την μεταπολίτευση του 1974,γεγονότα που εσείς αγνοείτε παντελώς.καθίστε λοιπόν στα αυγά σας αμερικανάκια και αφήστε μας να είμαστε "στενόμυαλοι" και "σκατοελληνάρες" ή όπως αλλιώς μας αποκαλείται.Γιατί μόνο εμείς ξέρουμε τι θα πει να έισαι νέος άνθρωπος γεμάτος όνειρα και η χώρα σου, στην οποία όλος ο πλανήτης σήμερα χρωστάει την ύπαρξη του, να βασανίζεται από αλβανούς, σκοπιανούς,τούρκους,αμερικάνους.Εμείς σκατοευρωπαίοι,φλώροι και αμερικανάκια δεν γινόμαστε.Και όπως εμείς ποτέ δεν ενοχλήσαμε κανέναν αλλά υπομέναμε και υπομένουμε βουβά τον πόνο της πατρίδας μας,έτσι και σεις μην ξαναπιάσετε στο στόμα σας την Ελλάδα.Εξομολογηθείτε πρώτα,καντε καμιά δέηση στον Κύριο, πλυθείτε με αγιασμό και ίσως να έχετε καθαρίσει αρκετά για να αναφέρετε την Ελλάδα!