Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Τιμή και δόξα στην Ολύμπια Λάρισας

Επιτέλους μία πραγματική αντίδραση από την Ελλάδα στην ισραηλινή θηριωδία. Η ομάδα μπάσκετ Ολύμπια της Λάρισας αρνείται να μεταβεί στο Ισραήλ για αγώνα μπάσκετ με ισραηλινή ομάδα. Παρότι η διοίκηση της ομάδας δέχτηκε ήδη συστάσεις από τη FIBA με σαφείς απειλές για τιμωρία, φαίνεται ανυποχώρητη. Για τους κυρίους της FIBA δεν συντρέχει κανένας λόγος αναβολής, καθώς το Ισραήλ δεν πραγματοποιεί εγκλήματα πολέμου, δεν παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα και δεν δολοφονεί αμάχους. Έτσι αντί να τιμωρήσουν με αποκλεισμό τις εβραϊκές ομάδες, απειλούν να τιμωρήσουν όσες άλλες αρνηθούν να συμπράξουν στην ξεκάθαρη διακόρευση του αθλητικού-ολυμπιακού ιδεώδους συμμετέχοντας σε αγώνες με ομάδες που προέρχονται από χώρα που σφάζει ανηλεώς αμάχους και ισοπεδώνει κτήρια του ΟΗΕ.

Θυμίζουμε απλώς πως όταν η Σερβία διεξήγε πραγματικά πόλεμο για την επιβίωσή της και την προάσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας, οι ομάδες της είχαν αποκλειστεί άμεσα από κάθε αθλητική διοργάνωση. Σήμερα όμως δεν πρόκειται για τους Σέρβους, αλλά για τους Εβραίους. Και εκεί η διεθνής αθλητική κοινότητα κάνει τουμπεκί ψιλoκoμμένο!

Τιμή και δόξα λοιπόν στην Ολύμπια Λάρισας, η οποία κρατά ψηλά τη σημαία του Ολυμπισμού και δείχνει να αντιλαμβάνεται πως προέρχεται από τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες, οι οποίοι δεν διεξάγονται κατά τη διάρκεια πολέμου. Για άλλη μία φορά κάποιοι Έλληνες καλούνται να δείξουν στον κόσμο τί θα πει ανθρώπινες αξίες και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Αντίθετα, ο μεγάλος κόουτς Γιαννάκης μεταβαίνει στο Ισραήλ για να κοουτσάρει την απαράδεκτη αυτή ομάδα που λέγεται Ολυμπιακός! Για τη διοίκηση του Ολυμπιακού και τον κόουτς Γιαννάκη ισχύει ό,τι και για τους κυρίους της FIBA! Οι σφαγές αμάχων είναι νόμιμες και σπεύδουν να το αποδείξουν αγωνιζόμενοι κανονικά απέναντι στη Μακάμπι. Και θα πει κανείς: τι θα μπορούσαν να κάνουν; Μήπως αντιλαμβάνονται κάτι από Ολυμπισμό; Αλλά και αν αντιλαμβάνονται τι να κάνουν; Να τιμωρηθούν; Άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά "Θρύλε"...

7 σχόλια :

Softart είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

apurimac είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΟΥΣΤΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΚΟΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα της Λάρισας.
Αίσχος και ντροπή στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΛΕΜΕ ΕΞΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΥΠΕΛΑ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!!ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΔΗΝΗΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΝΤΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Σέβας στην Ολύμπια και σε κάθε πραγματικό Έλληνα. Στη Λάρισα τελικά υπάρχουν ΈΛΛΗΝΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

όλα καλά παιδιά αλλά πάντα υπάρχουν και άλλοι λόγοι...

Ανώνυμος είπε...

Henry Kissinger:
«The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots. Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»