Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Οι σφαγές των χριστιανών στην Συρία και η κατάργηση της αργίας της Κυριακής

Οι συνεχιζόμενες στην Συρία από τους Αμερικανούς (αυτή είναι η αλήθεια, χωρίς την υποστήριξη και χρηματοδότηση των ΗΠΑ οι ισλαμοφασίστες θα είχαν ηττηθεί προ πολλού) σφαγές των χριστιανών και η προσπάθεια να εγκαθιδρυθούν εκεί καθεστώτος τύπου ταλιμπάν είναι γεγονός το οποίο όπως και να το δει κανείς πλήττει τους ορθοδόξους. Πρόκειται για έναν πόλεμο κατά του μετριοπαθούς καθεστώτος Άσαντ, αλλά παράλληλα και κατά της ορθοδοξίας. Την ίδια στιγμή, στην ορθόδοξη Ελλάδα με πρόσχημα το ΔΝΤ
επιβάλλεται η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, πράξη που αποτελεί σαφή δίωξη της ορθόδοξης Εκκλησίας. Τώρα, γιατί η αντίδραση από πλευράς Ιεράς Συνόδου είναι τόσο χλιαρή είνα μεγάλο θέμα που θα θίξουμε άλλοτε. Αυτό, όμως, που πρέπει να κρατήσουμε, είναι η γενικευμένη δίωξη σε βάρος της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού που πραγματοποιείται με κάθε μέσο και σε κάθε επίπεδο. Μοιάζει, σαν οι άρχοντες του κόσμου τούτου να βιάζονται να μας εξαλείψουν. Ειλικρινά, πιστεύω πως αν δηλώναμε στο ΔΝΤ την πρόθεσή μας να γίνουμε μόνιμοι δουλοπάροικοί του, να εργαζόμαστε για αυτό και να κρατάμε μόνο ένα ξεροκόμματο, αλλά ζητούσαμε να μας επιτραπεί να παραμείνουμε ορθόδοξοι και να τελούμε ακωλύτως τα της ορθοδόξου λατρείας, η πρότασή μας δεν θα γινόταν δεκτοί!!! Δεν θέλουν πρωτίστως την εξόντωσή μας την βιολογική, αλλά την ψυχή μας να εξαλείψουν. Να μην μείνει κανείς ορθόδοξος χριστιανός, αλλά όχι δια της εξοντώσεως, μα δια της υποταγής και προσκύνησης στην Νέα Τάξη.
Η μεγαλύτερη αντίσταση λοιπόν και το πρώτο που πρέπει να έχουμε στον νου μας είναι η διατήρηση της πίστης μας και η ομολογία με κάθε τρόπο του ορθοδόξου φρονήματος. Και στο ζήτημα της Κυριακής αργίας για παράδειγμα να απέχουμε από οποιαδήποτε εργασία την Κυριακή, ακόμη και αν ασκούσαμε κάποια δραστηριότητα προηγουμένως, τώρα έχουμε συμφέρον να την πάψουμε τελείως. Ετσι, θα πέσει στο κενό αυτή η αντίχριστη προσπάθεια του μπουλούκου Χατζηδάκη (μορφή ο τύπος, πιο αστείος  και από τον Άδωνι). Θα ανοίγουν μόνο τα μεγάλα καταστήματα, τα οποία όμως θα σημειώνουν ζημιές, καθώς κανείς δεν θα ψωνίζει Κυριακή, τόσο από λόγους πίστεως όσο και από το γεγονός ότι δεν έχει, ούτως ή άλλως να ψωνίσει. Οπότε το μέτρο θα καταργηθεί στην πράξη. Αλλά και πολλοί που το σκέφτονταν προηγουμένως να πάνε στην εκκλησία την Κυριακή, θα πάνε τώρα, όποως δηλώνουν πολλοί μικρέμποροι από αντίδραση στην απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :