Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Θα υπάρξει νέο κόμμα;

Τις τελευταίες μέρες από φίλους, που προέρχονται από διαφορετικούς κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, ακούω διαρκώς πως θα δημιουργηθεί νέο κόμμα πριν τις ευρωεκλογές. Και όλοι, αν και διαφοροποιούνται ως προς τα πρόσωπα που θα το συναπαρτίσουν, συμφωνούν πως θα έχει με την ίδρυσή του την στήριξη τριών τουλάχιστον ΜΜΕ.

Δεν θα ασχοληθούμε με το δευτερεύον, αν δηλαδή πράγματι θα δημιουργηθεί ένα τέτοιο κόμμα, αλλά με το κυρίαρχο ερώτημα, αν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει.

Πραγματικά, αξιωματική αντιπολίτευση δεν υφίσταται κατ' ουσίαν και αυτό δεν οφείλεται στον κ. Παπανδρέου. Οφείλεται στην τελευταία οκταετία ΠΑΣΟΚ, η οποία το απαξίωσε πλήρως. Ο ΣΥΝ δεν μπορεί σοβαρά να αναλάβει αυτό τον ρόλο, μιάς και φουσκώνει και ξεφουσκώνει δημοσκοπικά ανάλογα με τα συμφέροντα και τις αποφάσεις των ΜΜΕ.
Το ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Αναγέννηση δεν έχουν τουλάχιστον προς ώρας τα φόντα.

Έτσι, είναι λογικό κάποιοι να σκέφτονται να καλύψουν το κενό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι όμως δυνατό ένα νέο κόμμα, όση υποστήριξη και να έχει από τα ΜΜΕ να καταστεί αξιωματική αντιπολίτευση; Η απάντηση είναι κατά τη γνώμη μας θετική, αλλά με δύο προϋποθέσεις: μειοδοτική διαχείριση του Σκοπιανού από τον πρωθυπουργό και συμμετοχή στο νέο κόμμα προσώπων σοβαρών. Στην παρούσα φάση όμως καμία από τις δύο δεν πληρείται, καθώς ο κ. Καραμανλής χειρίζεται σωστά τα Σκόπια, ενώ και όσοι προβάλλονται ως διαφωνούντες-υποψήφιοι νέου κόμματος στερούνται προσόντων.

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ποια ονόματα ακούστηκαν για το νέο αυτό κόμμα; εγώ δεν άκουσα κανένα... σοβαρά το λέω.

Ανώνυμος είπε...

Την Γιαννάκου και τον Τατούλη εννοεί...

Ανώνυμος είπε...

Από πέρυσι ακούγεται το όνομα της κας Αγγελοπούλου.
Τώρα βέβαια είναι λίγο δύσκολο να προχωρήσει... (ενεπλάκη κ το όνομα της με τα 5.500.000Ε του Θέμου και ψιλοκάηκε...) δεν ξέρω για αργότερα.
Πάντως όσο ο Καραμανλής χειρίζεται τα εθνικά θέματα σωστά και κάνει κάτι και στα εσωτερικά, όποιος επιχειρήσει τέτοια κίνηση θα σπάσει τα μούτρα του...

G-R