Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Τι Κόσσοβο... Τι Θιβέτ. Στο ίδιο έργο θεατές!

Η Κίνα πάει γυρεύοντας για μπελάδες, αλλά και ο Δαλάι Λάμα και όσοι τον χρησιμοποιούν δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είναι και τα …..δημοκρατικότερα παιδιά. Προσφάτως τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία προβολής του κ. Tenzin Gyatso (Δαλάι Λάμα) και των εκκλήσεων του προς τη διεθνή κοινότητα, για την ανεξαρτησία του Θιβέτ. Γίνονται συνεχείς αναφορές για βίαιες καταστολές διαδηλώσεων και για ….“πολιτιστική γενοκτονία” και αυτομάτως νοιώθω ότι το έργο το έχω ….ξαναδεί!
Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο Δαλάι Λάμα και ποια είναι η σχέση του με την αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA. Πρόκειται στ’ αλήθεια για έναν θρησκευτικό ηγέτη που δεν έχει σχέση με την πολιτική.
Απαντώ κάθετα. Όχι !Ο θρησκευτικός αλλά και …πολιτικός ηγέτης του Θιβέτ δεν εμφανίστηκε ξαφνικά και από το πουθενά.
Είναι χρόνια εντός του συστήματος της Δύσης και έχει πολύ στενές …σχέσεις με την CIA.
Η δράση της CIA ξεκίνησε με την στενή επαφή της με τον αδελφό του Δαλαί Λάμα την δεκαετία του 50΄
Στις 25 Ιαν. 1997, η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Chicago Tribune, περιγράφει με λεπτομέρειες την εκπαίδευση των θιβετιανών μισθοφόρων στις ΗΠΑ. στο Camp Hale, του Κολοράντο, την δεκαετία του ’50.
Αυτοί οι μισθοφόροι ρίχτηκαν με αλεξίπτωτα στο Θιβέτ στις αρχές του 1960.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 700 πτήσεις C-130 και δημιουργήθηκαν στρατόπεδα εκπαίδευσης μισθοφόρων θιβετιανών σε διάφορες περιοχές (Guam, Okinawa), υπό την εποπτεία του Gyalo Thumdup, αδελφού του Δαλάι Λάμα.
Σύμφωνα με έγγραφα του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα το 1998, η εξόριστη κοινότητα των Θιβετιανών εισέπραξε, τη δεκαετία του ’60, εκατομμύρια δολάρια από τη CIA.
Η οργάνωση του Δαλάι Λάμα τελικά αναγνώρισε ότι είχε εισπράξει εκατομμύρια δολάρια για να στέλνει ένοπλες ομάδες εξόριστων στο Θιβέτ.
Ο ίδιος ο Δαλάι Λάμα εισέπραττε ετησίως 186.000 δολάρια από την CIA.(….το 60΄ !!!!!)
Σήμερα, οι αυτονομιστές του Θιβέτ χρηματοδοτούνται από την «Ανοιχτή Κοινωνία» του G. Soros και, κυρίως, από το Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία (NED).
Υπ`όψιν ότι οι δύο αυτές οργανώσεις υπήρξαν οι «σπόνσορες» μεταξύ άλλων και στο κατακερματισμό της Γιουγκοσλαβίας.
Την «Ανοικτή Κοινωνία» του G.Soros λίγο πολύ την ξέρετε όλοι …. το NED όμως;
Πρόκειται για μια δήθεν Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που ιδρύθηκε με απόφαση του... αμερικανικού Κογκρέσου, το οποίο καλύπτει και το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του!
Το NED αποτελεί, ουσιαστικά, το πολιτικό προσωπείο της CIA. Δημιουργήθηκε το 1983 με πρωτοβουλία του Ρόναλντ Ρέιγκαν, καθώς η CIA είχε γίνει κακόφημη στη διεθνή κοινή γνώμη, ύστερα από τις αποκαλύψεις για το ρόλο της στο Ιράν, την Ελλάδα, τη Χιλή κ.ά.
Όπως βλέπετε το σενάριο του έργου ….«Θιβέτ» είναι κυριολεκτικά το ίδιο με τα σενάρια των έργων των «βελούδινων επαναστάσεων» ( Γιουγκοσλαβία, Γεωργία, Ουκρανία, ).
Πίσω από αυτή τη …..γενική αγανάκτηση … κρύβεται ένας απώτερος στόχος, μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της περιοχής και μερικού διαμελισμού της Κίνας.
Μιας Κίνας που τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί ισότιμος παίχτης στην διεθνή σκηνή και που σύμφωνα με τους ρυθμούς που προχωρά την επόμενη δεκαετία θα διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία .
Άμεσα λοιπόν οι ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειες τους για δημιουργία ενός .. «προτεκτοράτου» στο μαλακό υπογάστριο της.
Όσο για τον ίδιο τον… άγιο και ….δημοκράτη …Δαλάι Λάμα απλώς να σας αναφέρω ότι έχει διορίσει στην εξόριστη κυβέρνηση του (Kashag) συγγενείς του στις περισσότερες …ακριβοπληρωμένες θέσεις.
Πρόεδρος και υπουργός Ασφαλείας είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του που ανέφερα ανωτέρω Gyalo Thumdup και του οποίου η σχέση με την CIA χρονολογείτε από την δεκαετία του 50΄.
Υπουργός Παιδείας είναι η αδελφή του και της οποίας ο σύζυγος είναι επικεφαλής πληροφοριών και διεθνών σχέσεων(η κόρη τους είναι μέλος του κοινοβουλίου)
Άλλη μία νεότερη αδελφή του είναι επίσης Υπουργός(κάτι σαν το δικό μας Εσωτερικών) καθώς επίσης και μια κουνιάδα του είναι Υπουργός Υγείας.
Βλέπουμε λοιπόν τα βαθύτερα αίτια της προπαγάνδας για τον γενικό ξεσηκωμό της δυτικής κοινής γνώμης κι εκείνους που κρύβονται πίσω από αυτήν.
Ότι ακριβώς έγινε με το Κόσσοβο στην γειτονιά μας.
Είναι λοιπόν εντελώς παράλογο από την μία να καταδικάζουμε ως πολίτες την περίπτωση του Κόσσoβου και από την άλλη να υποστηρίζουμε την …ανεξαρτησία του Θιβέτ.
Βλέπουμε το τυρί αλλά όχι την φάκα της προπαγάνδας.

Από politis-gr

Δικό μας σχόλιο: ο Δαλάι Λάμα με ποιόν Έλληνα επιχειρηματία μοιάζει τουλάχιστον στα φρύδια;

Δεν υπάρχουν σχόλια :