Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Πότε θα διεξαχθούν εκλογές;

Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα πως η κυβέρνηση σκέφτεται να προκηρύξει εκλογές-δημοψήφισμα για το Σκοπιανό, γεννάται το ερώτημα σε τι αποσκοπεί μία τέτοια ενέργεια. Είναι προϊόν γνήσιου πατριωτισμού, υψηλού αισθήματος ευθύνης, πραγματικά δημοκρατικής στάσης απέναντι στα μεγάλα ζητήματα ή κάτι άλλο;
Ενδεχομένως να συντελέσουν και τα παραπάνω σε μία τέτοια απόφαση, η οποία όμως εξυπηρετεί και μία άλλη επιδίωξη, τόσο της ΝΔ όσο και των υπολοίπων παλαιών κομμάτων: τη διατήρηση του πολιτικού σκηνικού. Όσο συντομότερα διενεργηθούν εκλογές τόσο μικρότερη θα φανεί η φθορά του ΠΑΣΟΚ και έτσι το σύστημα δεν θα παρουσιάσει πλήρη κατάρρευση.
Η ΝΔ έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ και τούμπαλιν. Πρέπει λοιπόν να το προασπίσει, καθώς ένα ΠΑΣΟΚ κάτω από το 20% όντας στην αντιπολίτευση θα δημιουργήσει νέες εξελίξεις, ίσως απρόβλεπτες και σίγουρα ελάχιστα ελέγξιμες. Δεν αναφερόμαστε βέβαια στην άνοδο του Κ.Κ.Ε. ή του ΣΥΝ αλλά στη δημιουργία νέων πολιτικών φορέων που θα εισπράξουν τη γενική δυσαρέσκεια προς τα παλαιά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :