Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Φταίει το κακό το ριζικό μας

Κλίνει η υπόθεση Ζαχόπουλου, κλίνει δυστυχώς επικίνδυνα προς μία συγκάλυψη που θυμίζει μέρες ΠΑΣΟΚ.Η κυβέρνηση μοιάζει να ανατρέπει πλήρως τον εαυτό της, να πετάει τη σημαία της κάθαρσης και να εισέρχεται και αυτή στη λογική του κουκουλώματος, που έχει ήδη στοιχίσει στο ΠΑΣΟΚ την ίδια του την ύπαρξη· γιατί ας μην γελιόμαστε στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν καλύτερα από όλους πως έχουν τελειώσει και για αυτό σχεδιάζουν αλλαγή σήματος, χρώματος και ίσως και ονόματος.

Με μία πρώτη ματιά, αυτή η στάση της κυβέρνησης δείχνει αυτοκτονική. Είναι όμως; Μήπως απλώς σε αυτή τη φάση οι εμπλοκές είναι πολλές και υψηλές, φτάνοντας στον ίδιο τον πρωθυπουργό και για αυτό δεν δύναται να προχωρήσει στην τιμωρία των ενόχων; Μήπως δηλαδή βρίσκεται στο δίλημμα μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα;

Εδώ βέβαια, θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει πως η κυβέρνηση δεν φέρει καμία ευθύνη για την τιμωρία των ενόχων, καθώς η δικαιοσύνη είναι αυτή που αρχειοθετεί τις υποθέσεις και ρίχνει στα μαλακά (πλημμελήματα) τους κατηγορουμένους. Αυτά όμως θα ίσχυαν, αν στην Ελλάδα η δικαιοσύνη αποτελούσε πραγματικά την τρίτη εξουσία και ήταν όντως ανεξάρτητη. Σήμερα, όμως φαίνεται πως οι εξαρτήσεις είναι τέτοιες, ώστε δεν τολμούν οι δικαστές να δικάσουν με γνώμονα το δίκαιο, αλλά περιμένοντας άλλοι προαγωγές και άλλοι διατήρηση των θέσεών τους συμβιβάζονται και δικάζουν κατά τας υποδείξεις. Όσοι δε παραμένουν πραγματικά ανεξάρτητοι και ανεπηρέαστοι από οποιοδήποτε "κλίμα" και υπόδειξη, προφανώς περιθωριοποιούνται και δεν προάγονται. Σε προηγούμενη ανάρτησή μας (βλ. Ο Ζαχόπουλος ψυχοπαθής;) είχαμε διερωτηθεί αν σήμερα υπάρχουν δικαστές όμοιοι ενός Χρήστου Σαρτζετάκη. Με λύπη μας διαπιστώνουμε πως όχι.

1 σχόλιο :

giorgos είπε...

Π.Ρ.Ο.Σ.Ο.Χ.Η...Π.Ρ.Ο.Σ.Ο.Χ.Η...Π.Ρ.Ο.Σ.Ο.Χ.Η...
Π.Ρ.Ο.Σ.Ο.Χ.Η...Π.Ρ.Ο.Σ.Ο.Χ.Η...Π.Ρ.Ο.Σ.Ο.Χ.Η...
Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ο ΜΠΑΜΠΑΣ)
ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΟΣ ).
ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ β' ΠΕΙΡΑΙΩΣ
KASIMATI MARIA KARANIKAS GIORGOS ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ
Π.Ρ.Ο.Σ.Ο.Χ.Η ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ι.Χ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΘΗΣΕΩΣ - 351 ΤΑΞΙ ΑΠΑΤΗ taxi apati ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ι.Χ
www.blogapateones.blogspot.com/
gio karani : Εικόνες / Γενικά / ka.jpg
Π.Ρ.Ο.Σ.Ο.Χ.Η info@auto-corner.gr
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ
auto-corner.gr ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Κλεβουν εδω και 15 χρονια ,και ειναι ΕΞΩ. ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΑΔΩΝΟΥΝ
ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑΞΙ , Ι. Χ. μεχρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
απατη με αγορα ταξί
Το ΒΗΜΑ, 02/03/2008 , Σελ.: A45
( ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ, και η παρέα του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ ( συζυγος ΕΛΙΣΑΒΕΤ η ΕΛΣΑ ) , και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ και ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ). ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΘΗΣΕΩΣ - 351

έβαλαν τη σύζυγό του να συστήσει τεχνική εταιρεία ώστε να καταφέρουν από μια τόσο πρόσφορη αγορά όσο η αγορά ακινήτων να αποκομίσουν οφέλη εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών που φιλοδοξούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι».
Το πρώτο διάστημα της δράσης τους οι «επιτήδειοι επιχειρηματίες» κατηγορούνται ότι «αλίευαν» τα θύματά τους καταχωρώντας αγγελίες στον Τύπο με τις οποίες προσέφεραν ταξί και άδειες ταξί στις πιο ευνοϊκές τιμές της αγοράς. Με τον τρόπο αυτόν προσείλκυαν τα υποψήφια θύματά τους και στη συνέχεια τους αποσπούσαν σημαντικότατες προκαταβολές χωρίς ποτέ να δίνουν τα οχήματα ταξί ή τις άδειές τους.
«Μου έχουν προτείνει να κλέψουν άλλους για να ξεχρεώσουν εμένα»...
«Εχουν περάσει απίστευτα μεγάλα ποσά από τα χέρια τους. Εχω σκοπό να τους βάλω φυλακή. Μου έχουν προτείνει να κλέψουν άλλους για να ξεχρεώσουν εμένα. Δεν το θέλω αυτό, λεει ενα απο τα θύματά τους.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΘΗΣΕΩΣ - 351