Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Έπιασε δουλειά το "βαρύ" πυροβολικό των ΗΠΑ

Στον κυριακάτικο τύπο καθίσταται σαφές, πως το "βαρύ" πυροβολικό των ΗΠΑ ανέλαβε δράση και άρχισε ήδη το σφυροκόπημα της ανυπότακτης Ελλάδας. Πρόκειται βέβαια για τους δημοσιογράφους, πολιτικούς και πανεπιστημιακούς, οι οποίοι ζουν με το δόγμα της αήττητης Αμερικής και τη μεταφυσική της αέναης κυριαρχίας της. Όλοι οι παραπάνω πρέπει τώρα να πείσουν πως μπορούν να ασκήσουν επιρροή, να φοβήσουν τους Έλληνες πως έρχεται η καταστροφή ως συνέπεια της ανυπακοής, υιοθετώντας πλήρως μία μεταφυσική αντίληψη των πολιτικών εξελίξεων, με δράκους, κινδύνους κρυφούς, στοιχειωμένα ονόματα και κάθε άλλο παράγοντα που μπορεί να εξάψει τη συλλογική φοβική φαντασία. Οι ίδιοι άνθρωποι, λένε ακριβώς ό,τι έλεγαν και για το "όχι" στο σχέδιο Ανάν. Αλλά τώρα οι Έλληνες ξέρουν πως οι υπεύθυνοι χειρισμοί φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και όχι βιβλικές καταστροφές, όπως ακριβώς και στο Κυπριακό.

Όλοι οι άνθρωποι των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, δημιουργούν την αμερικανική ισχύ. Η αμερικανική πολεμική μηχανή έπεται και υπολείπεται αρκετά της ιδεολογικής επιρροής των ΗΠΑ ανά τον κόσμο. Η δύναμή τους δεν έγκειται πρωτίστως στην στρατιωτική ισχύ, υπαρκτή και αυτή, αλλά στο σύνολο των υποστηρικτών τους στις ξένες χώρες, οι οποίοι εργάζονται σε δύο επίπεδα: πρώτον, την προβολή και κατίσχυση του διεθνισμού, που συμφέρει τον εκάστοτε παγκόσμιο κυρίαρχο από τον Αλέξανδρο και εντεύθεν· δεύτερον, την εμπέδωση της άποψης πως οι ΗΠΑ είναι αήττητες και άρα κάθε αντίσταση στη θέλησή τους είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και καταστροφική για όποιον την επιχειρήσει.

Δυστυχώς, αυτές οι δύο απόψεις δεν μπορούν να υιοθετηθούν στην Ελλάδα είτε λόγω της ανεπάρκειας των φορέων τους, είτε λόγω της νοημοσύνης και εθνικής αυτοσυνειδησίας των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :