Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Γιατί το press-gr. στηρίζει τον κ. Τατούλη;

Παρακολουθώντας κανείς τις τελευταίες μέρες τις αναρτήσεις του press-gr. αποκομίζει την εντύπωση πως επισκέπτεται το γραφείο τύπου του κ. Τατούλη. Και άλλοι έχουν διαφωνήσει με τον πρωθυπουργό, πολὺ σημαντικότερα στελέχη μάλιστα (π.χ. Β. Πολύδωρας), αλλά οι απόψεις τους έχουν τύχει μάλλον χλευασμού από το συγκεκριμένο blog.

Θα αφήσουμε προσωρινά το ζήτημα του ποιός κερδίζει από τις δηλώσεις Τατούλη-είναι άλλωστε προφανές- για να εξετάσουμε δύο άλλες παραμέτρους του φαινομένου. Πρώτα πρώτα, γιατί ο κ. Τατούλης δεν φώναζε όταν συζητείτο, προετοιμαζόταν και ψηφιζόταν ο νέος ασφαλιστικός νόμος, αλλά φωνάζει τώρα; Είναι δυνατόν να μην αντιλήφθηκε το περιεχόμενό του και την καταγγελόμενη από τον ίδιο λαϊκή δυσαρέσκεια; Ίσως να είναι και αυτό, ίσως να είναι και το άλλο, το δεύτερο σημείο που επιθυμούμε να θίξουμε.

Ο κ. Τατούλης φαίνεται να θεωρεί εαυτόν Τσίπρα της κεντροδεξιάς. Προβάλλει λοιπόν την αντίθεσή του για να εξασφαλίσει ηγετικό ρόλο στην αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, την οποία και ο ίδιος ολόψυχα εύχεται-σε σημείο που να την θεωρεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, απτή πραγματικότητα. Ας μην ξεχνάμε πως τέτοιο ρόλο διεκδίκησαν παλιότερα πολλά στελέχη της ΝΔ, ανάμεσά τους και ο πάρα πολύς για τα μέτρα του κ. Τατούλη, Δ. Αβραμόπουλος. Αν δεν τα κατάφερε ο νυν υπουργός υγείας, πώς ευελπιστεί να τα καταφέρει ο κ. Τατούλης; Μία σύγκριση, σε οποιοδήποτε επίπεδο, μοιάζει ισοπεδωτική σε βάρος του. Δεν διαθέτει ούτε τον λόγο ούτε τη σκηνική παρουσία του κ. Αβραμόπουλου. Διαθέτει όμως έναν πηγαίο κολοκοτρωνέικο ενθουσιασμό που του εμπνέουν μάλλον κάποια παιδιά από την Αρκαδία, που βιάζονται να διαγκωνιστούν γύρω του. Μήπως ρε Τριπολιτσιώτες του press-gr. τον βγάζετε στη σέντρα τον άνθρωπο χωρίς να είναι έτοιμος; Μήπως επειδή έχετε κάνει τη σύγκριση με τον Αβραμόπουλο, για αυτό και χτυπάτε συνέχεια με αναρτήσεις τον υπουργό Υγείας;

Σε κάθε περίπτωση κ. Τατούλη, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν ο κ. Καραμανλής καταστρέφει τη χώρα, σταματήστε τον. Αλλιώς είστε συνυπεύθυνος της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :