Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Κάτι κουρασμένα παληκάρια της "πατριωτικής δεξιάς"

Πρώην πατριώτης, απολογητής σήμερα της ΝΔ ή μάλλον πλέον του ΝΑΔΟΚ (ΝΔ+ΠΑΣΟΚ) μας χαρακτηρίζει σε άρθρο του ιδεαλιστές, όλους εμάς τους σκεπτόμενους Έλληνες που γράφουμε χωρίς να πληρωνόμαστε για αυτά που γράφουμε, επειδή λέει δεν αντιλαμβανόμαστε, όπως προφανώς αντιλήφθηκε εκείνος τώρα που συμπλέει με τον Μπένι, ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Και ενώ εμείς είμαστε ιδεαλιστές (το γράφει με τρόπο που περίπου να σημαίνει ρομαντικοί αλαφροΐσκιωτοι) εκείνος και άλλοι πρώην πατριώτες ενταγμένοι πλέον στην πολιτική ορθότητα της αμερικανικής πολιτικής (Βορίδης, Μπουμπούκος, Κρανιδιώτης κ.α.) είναι ρεαλιστές, όταν υποστηρίζουν
ότι η μόνη σωστή εξωτερική πολιτική για την χώρα είναι η πλήρης συμμόρφωση με τις επιταγές της  αμερικανικής ηγεσίας (για το επικίνδυνο αυτής της άποψης για την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας και του Ελληνισμού βλ. εδώ)!!! Είναι λυπηρό το εν λόγω κείμενο όχι τόσο για τον αγοραίο αμερικανισμό του (καμία δουλειά δεν είναι ντροπή), αλλά κυρίως για το παιδαριώδες των συλλογισμών του, με κορυφαίο τον εξής: "Χρειαζόμαστε τον Ομπάμα για να πιέσει το ΔΝΤ υπέρ μιας χαλάρωσης των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα". Μιλάμε για τέτοια σύνθετη οικονομικο-πολιτική σκέψη! Αν διευκολύνουμε τους Αμερικανούς στην Συρία, θα μας χαλαρώσουν τα μέτρα της Τρόκας!!! Ούτε οι γιαγιάδες μας, στις οποίες προφανώς απευθύνεται, δεν είναι δυνατόν να πειστούν από αυτήν την παιδαριώδη σκέψη. Αλλά η πλάκα έχει και συνέχεια: "Η πιθανή πτώση του Άσσαντ θα οδηγήσει ταχύτερα σε απόσχιση των Κούρδων της Συρίας, δηλαδή στη δημιουργία Κουρδικού κράτους σε συνεργασία με τους ομοεθνείς τους του Ιράκ και της Τουρκίας. Άρα η δυτική επέμβαση μεσο-μακροπρόθεσμα θα ζημιώσει την Τουρκία". Ακούτε; Και άμα γίνει κουρδικό κράτος, πάνω σε ποιά λογική μετά εμείς θα αρνηθούμε την αυτοδιάθεση των μουσουλμάνων της Θράκης; Ο "πατριώτης" φαίνεται ότι έχει όρεξη για επαναχάραξη συνόρων. Δες κάτι πολέμαρχους που βγάζει η Συγγρού!
Αλλά το άρθρο τελειώνει με μια γερή δόση πατριωτισμού: αφού θα έχουμε συμμετάσχει στην δολοφονία χιλιάδων ορθοδόξων και θα έχουμε παραδώσει τους υπόλοιπους στην κόλαση του ισλαμοφασισμού, αφού θα έχουμε διευκολύνει την ισοπέδωση εκατοντάδων ελληνικών και ορθοδόξων μνημείων, οι ΗΠΑ θα πάρουν θέση υπέρ της χάραξης της ΑΟΖ με βάση τα ελληνικά συμφέροντα!!! Αυτό νομίζω είναι καλύτερο ανέκδοτο και από το προηγούμενο με το ΔΝΤ! Αλλά έχει και αυτό συνέχεια: αφού θα έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω θα "αναγνωρισθεί η Ελλάς ως η επίσημη προστάτις των Ορθοδόξων Χριστιανών της Συρίας και του Λιβάνου και να προεδρεύσει σε ειδική Επιτροπή του ΟΗΕ για την προστασία των Χριστιανών της περιοχής"!!!
Βλέπετε πόσο γέλιο βγάζει κανείς, όταν επιχειρηματολογεί για πράγματα που δεν πιστεύει;
Βλ. και εδώ για να κατανοηθεί καλύτερα που κατέληξαν οι "πατριώτες"!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :